Historiek

 

 

 

 

In Kasterlee, het hartje van de Kempen, staan al jaren pompoenen en gastronomie centraal.
Potiron is sinds 1999 een nieuwkomer in Kasterlee. Vele dorpen en steden hebben hun winkelstraat, Kasterlee heeft een heuse gastronomische boulevard omlijst door het mooiste groen der Kempen.

Kasterlee, met zijn “Hoge Mouw”, duinen, heide en dennenbossen, is sedert mensenheugenis een landelijk dorp met toeristische en gastronomische uitstraling tot ver voorbij onze provincie. De tijd was er lang blijven stilstaan. Toen de lemen boerderijen vanuit de Kempen naar Bokrijk verhuisden, startte Sjarel Van Peer parttime de uitbating van Café-Frituur “De Kempen” met waarschijnlijk de eerste jukebox in het dorp. Heel wat Kastelse jeugd begon bij Sjarel de wereld te ontdekken. Mede dankzij het lekker ijs en de vlotte streekgerechten groeide zijn cliënteel.

Terug van de hotelschool in Koksijde namen zoon Guido met vrouw Corry de zaak over en “De Kempen” werd een alom geprezen visrestaurant. Van één van de eerste pakjes friet in een puntzak tot een absoluut verzorgde visspecialiteit met eerbied voor de Franse klassieke keuken. Zo kan je twee generaties omschrijven. Dirk Ver Heyen en Sophie Fleerackers namen de zaak over in 1999 en vormden deze om tot een bistro-restaurant met een nieuwe look. Potiron kan je best omschrijven als een RISTRO, een nieuwe noemer voor een combinatie van restaurant en bistro.

De hedendaagse maar toch huiselijke sfeer zorgt voor een gezellig kader waar je kan genieten van een eenvoudige lunch, suggesties en uitgebreide kaart, alles gebaseerd op de Franse keuken met een moderne toets. In de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op een idyllisch en ingesloten terras.

Chef Dirk heeft eerbied voor producten van eigen bodem en houdt er dan van om alles in eigen huis te vervaardigen. Zalmen worden in eigen schouw gerookt. Zelf gemaakte patisserie en roomijs zijn hun sterke troeven om in een lucullusmaal af te sluiten. Wegdromen in een gezellig huiselijk sfeer met een bord vol heerlijke gastronomie. Een mooie prijs-kwaliteitsverhouding.

Daarvoor moet je dus in de Kempen zijn.
Ristro Potiron nodigt u uit om kennis te maken met een stukje Kasterlee op uw  bord.